In 5 stappen naar de woonstijl Happy Young

Blog

In 5 stappen naar de woonstijl Happy Young

Wie wordt er nu niet vrolijk van kleur? Met een Happy Young interieur is een goed humeur gegarandeerd. De felle kleuren, gedurfde accessoires en een opvallende basis die deze woonstijl vormen, zorgen elke dag opnieuw voor een feest in je woning. Een gedurfd Happy Young interieur lijkt misschien niet voor iedereen weggelegd, maar met deze 5 simpele stappen voeg jij al snel een passend vleugje vrolijkheid toe aan jouw woonruimte.

1. Ga voor een zachte basis
Een Happy Young interieur kenmerkt zich natuurlijk door het rijkelijke gebruik aan kleur. Opvallende meubels en verschillende kleurvlakken staan centraal, maar je wilt natuurlijk wel dat het allemaal bij elkaar past. Kies daarom voor een frisse, zachte tint als basis voor je interieur. Zo vorm je ondanks het speelse, kleurrijke effect van deze woonstijl toch een rustig en modern geheel.

2. Vind het juiste contrast
Als je eenmaal een mooie basiskleur gevonden hebt, kun je je creativiteit uiten in het vinden van de perfecte contrastkleuren. Zoek verschillende gekleurde meubels en accessoires bij elkaar. Dit mag best een beetje tegen elkaar aan schuren. Hoe gekker, hoe leuker.

3. Speel met vormen en patronen
Als je kiest voor een rustige basis, kun je gerust wat meer uitpakken in de rest van je interieur. Speel hierbij zeker ook met vormen en patronen. Wat dacht je bijvoorbeeld van gordijnen in een vrolijke kleur als koraalblauw? Of kies voor een op maat gemaakt vloerkleed welke de verschillende kleuren van jouw interieur met elkaar verbind in een opvallend patroon. Je kunt het zo gek niet bedenken. Alles mag in deze woonstijl!

4. Kies opvallende eyecatchers
In een Happy Young interieur worden je ogen continue op een fijne manier geprikkeld waardoor er een boost aan energie ontstaat wanneer je een ruimte binnenloopt. Dit effect creëer je door opvallende eyecatchers aan de ruimte toe te voegen. Waar je normaal kiest voor accessoires als opvallende details, mogen in deze woonstijl ook juist het grote meubilair lekker opvallen. Een bank in een okergele kleur bijvoorbeeld is helemaal hip! Kies hierbij vooral voor kleuren waar jij blij van wordt.

5. Maak het eigen
Je kunt natuurlijk op zoek naar mooi meubilair bij de bekende interieurketens, maar leuker is om op zoek te gaan naar mooie vintage vondsten of om zelf creatief aan de slag te gaan! Combineer meubels en accessoires van winkels met zelfgemaakte eyecatchers en vintage items. Denk hierbij aan een opgepimpt, oud dressoir een zelf gehaakt vloerkleed of een gebakken pot. Een persoonlijke touch maakt van het interieur jouw interieur.

Word jij ook helemaal blij van de woonstijl Happy Young? Wij hebben alles in huis om deze woonstijl in jouw interieur door te voeren. Maak online een personal shopping afspraak en wij helpen je graag op weg naar jouw Happy Young interieur.