Blog

4 tips voor duurzame raamdecoratie

Besparen op je energierekening wordt een stuk makkelijker met duurzame raamdecoratie. Raamdecoratie kan helpen om in de winter de warmte binnen te houden en in de zomer je huis te verkoelen. Dat scheelt natuurlijk al een boel, maar er zijn nog meer kenmerken waar je op kunt letten bij de aanschaf van duurzame raamdecoratie.

1. Raamdecoratie op maat
De meeste warmte verlies je via het raam, door een passend gordijn voor het raam te plaatsen, hou je het beste de warmte tegen. Dit zorgt namelijk voor een isolerend effect. Hoe beter het gordijn past, hoe beter de warmte binnenblijft. Andersom met zonlicht werkt het net zo, de meeste warmte ontstaat doordat de zon in huis schijnt. Door het raam goed af te sluiten met een passend gordijn hou je het beste zonlicht tegen.

2. Dubbele raambekleding
Voor een nog beter isolerend effect kun je dubbele raambekleding plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan jaloezieën tegen de invallende zon in combinatie met verduisterende gordijnen om de warmte binnen te houden. Door twee soorten te combineren stel je de gordijnen makkelijker af op de gewenste warmte, lichtinval en privacy.

3. Onderhoud
Raamdecoratie die goed onderhouden wordt, gaat een stuk langer mee. Jaloezieën en duettes kan je bijvoorbeeld makkelijk afstoffen. Check bij gordijnen altijd de wasinstructies voordat je ze in de wasmachine gooit. Als er vlekken in zitten, kun je deze met de hand verwijderen. Een andere optie is om de gordijnen naar de wasserette te brengen. Zo krijg je ze weer goed als nieuw. Zo’n opfrisbeurt doet soms wonderen!

4. Duurzame materialen
Ga je toch nieuwe gordijnen aanschaffen? Dan kun je letten op duurzame materialen. Wij bieden bijvoorbeeld De Ploeg aan, die bekend staat om een duurzame productie met eerlijke materialen. Ze gebruiken SEA dat gemaakt is met aangespoeld plastic. Ook bamboe jaloezieën zijn een goede optie omdat ze lang meegaan, bovendien groeit bamboe snel en heeft het weinig water nodig om te kunnen groeien.

Ook in de winkel kunnen we je helpen de juiste keuze te maken. Van gordijnen op maat tot advies over de beste duurzame optie. We houden altijd rekening met jouw wensen en behoeften. Kom langs en ontdek welke mogelijkheden we allemaal bieden.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.